Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşlarının Asgari Özkaynak Miktarlarında Değişiklikler

01.03.2024

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (Banka) tarafından Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşlarının Asgari Özkaynak Miktarlarının Yeniden Belirlenmesi ile İlgili Tebliğ (Tebliğ) yayımlandı.

Tebliğ ile ödeme ve elektronik para kuruluşlarının asgari özkaynak yükümlülüğü tutarları artırıldı.

Güncellenen tutarlar ise aşağıdaki gibi:

  • Münhasıran fatura ödemelerine aracılık eden ödeme hizmeti sağlayıcıları için 7 milyon Türk lirası asgari özkaynak yükümlülüğü 10 milyon Türk lirası olarak güncellendi.
  • Ödeme hizmeti kullanıcısının onayının alınması koşuluyla, ödeme hizmeti kullanıcısının ödeme hizmeti sağlayıcıları nezdinde bulunan bir veya daha fazla ödeme hesabına ilişkin konsolide edilmiş bilgilerin çevrim içi platformlarda sunulması hizmeti haricinde hizmetler sunan tüm ödeme kuruluşları için 15 milyon Türk lirası asgari özkaynak yükümlülüğü 20 milyon Türk lirası olarak güncellendi.
  • Elektronik para kuruluşları için 41 milyon Türk lirası olarak belirlenen asgari özkaynak yükümlülüğü 55 milyon Türk lirası olarak güncellendi.

Tebliğ 30 Haziran 2024’te yürürlüğe girecek.

Tebliğ’in tam metnine buradan ulaşabilirsiniz.

This website is available “as is.” Turkish Law Blog is not responsible for any actions (or lack thereof) taken as a result of relying on or in any way using information contained in this website, and in no event shall they be liable for any loss or damages.
Ready to stay ahead of the curve?
Share your interest anonymously and let us guide you through the informative articles on the hottest legal topics.
|
Successful Your message has been sent